Sposób przygotowania

Wymieszać mąkę z drożdżami dodać jajko, żółtko, sól, cukier, miękkie masło oraz ciepłe mleko. Ciasto wyrobić, przykryć i odstawić na 30 min w ciepłe miejsce.

Cebulę pokroić drobniutko i zeszklić na oleju. Ser potrzeć na tarce, salami (wędlinę) pokroić w drobną kostkę dodać cebulę i białko, wszystko wymieszać.

Ciasto rozwałkować na prostokąt 42x35cm, nałożyć farsz i zwinąć mocno w roladę, pociąć na 3 cm plastry. W formie poukładać bułeczki i pozostawić na 15 min.

Piec 35-45 min w 180-200 `C.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Bardzo pomysłowe, bardzo fajne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !