Sposób przygotowania

Porcję rosołową podzielić na mniejsze kawałki, zalać 2 litrami wody, wsypać 1 łyżeczkę soli, przykryć i gotować ok. 8 minut, w tym czasie pojawiają sie na powierzchni szumowiny, które należy łyżką cedzakową usunąć. W między czasie przygotować warzywa, obrać je ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Po około 20 minutach gotowania dodać do zupy warzywa, następnie wsypać 1 filiżankę makaronu - koraliki i gotować 8 minut. Zupę przelać do miseczek i ozdobić listkami selera naciowego.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    prosta apetyczna zupka
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jestem miłośniczką niezabielanych zupek.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !