Sposób przygotowania

Do pojemnika dać same żółtka i zmiksować z 1\\2 szklanką cukru oraz cukrem waniliowym , następnie dodajemy obie mąki i mleko całość miksujemy a resztę mleka zagotować z cukrem dodając masę jajeczną wymieszać i zagotować aż powstanie masa budyniowa odstawiamy do ostygnięcia . Do miseczki dajemy ostudzone masło i od razu mieszamy dodając ostudzony budyń i wiórki kokosowe, tylko wiórki pozostawić do dekoracji, również zamieszać, a żeby było dokładniej to zmiksować na wolnych obrotach delikatnie. W między czasie na spód układamy krakersy i wylewamy masę, tylko nie za dużo ma być tyle aby przykryć krakersy tą czynność powtórzyć jeszcze 2 x Na samym końcu posypujemy pozostałymi wiórkami kokosowymi i wstawić na parę godzin do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    mniam...mniam...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kejt2

    Trzeba wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszny deser!
  • 0
    original
    Opublikowano

    olivka

    ślicznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    tatiana2

    Ostatnio sąsiadka poczęstowała mnie właśnie takim ciachem :)
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    mogłabym jeść to ciacho codziennie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wygląda rewelacyjnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    elzbietar64

    cukierki rafaello uwielbiam to z pewnością i ciasto mi posmakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    bardzo chętnie bym poczęstowała się tym ciastem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    super ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !