Sposób przygotowania

Mięso myjemy i mielimy razem z cebulą. Do miski przekładamy mięso, kapustę ścieramy na tarce o grubych oczkach, wsypujemy kaszę i ryż, dodajemy jajka, rozgnieciony czosnek, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu.

Wszystko dokładnie mieszamy, formujemy kotlety i smażymy na oliwie z obu stron. Usmażone kotlety układamy w brytfannie, zalewamy wodą z rozrobionym koncentratem ( wody tyle aby całkowicie przykryła gołąbki), rozkruszamy kostki rosołowe, dodajemy liść i ziele angielskie i dusimy około 40 minut. Gołąbki zwiększą swoją objętość, więc w razie konieczności dolać wody, aby cały czas były zakryte płynem. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i zagęszczamy sos, zagotowujemy. Podajemy z chlebem.

SMACZNEGO.

Z tej ilości składników wychodzi około 35 sporych gołąbków.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    sueper
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    aż ślinka leci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    darus

    ale smacznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !