Sposób przygotowania

Rozpuść masło i ostudź. Oddziel białka od żółtek. Zmiksuj mąkę, kakao, cukier, żółtka, mleko i pokrojony w plasterki rabarbar. Dodaj masło i znowu zmiksuj. Ubij pianę, przełóż ją do ciasta i delikatnie wymieszaj. Smaż placuszki na średnim ogniu, na posmarowanej olejem patelni, przez minutę z każdej strony, czyli do leciutkiego przypieczenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    pomysłowe i smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    tttyyyxxxzzz1

    akurat zastanawiałam ise co zrobić z tą ilością rabarbaru w ogrodzie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !