Sposób przygotowania

Bułkę pociąć w kromki. Żółtka utrzeć z cukrem (5dkg) i rozprowadzić z mlekiem. W tym maczać kromki i układać na blaszce posmarowanej tłuszczem. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do jabłek dodać 10 dkg cukru i wymieszać. Rozłożyć na bułce. Przykryć kromkami i ubitą pianą z białek z dodatkiem cukru(5 dkg). Zapiec w rozgrzanym piekarniku ok 20 min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię szarlotkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    uwielbiam szarlotkę
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    pipi765

    pyszna jest
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    najlepsza
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    świetny placuszek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !