Sposób przygotowania

Masło rozpuszczamy i studzimy. Płatki mieszamy dokładnie z cukrem. Dolewamy masło i mieszamy. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia a następnie wykładamy masę. Rozkładamy na całej blasze, i ugniatamy rękoma. Owsianki powinny być niskie tak 0,5 cm (na zdjęciach są grubsze bo akurat takie były potrezbne ;). Zapiekamy - 190 stopni ok. 25 minut. Po wyjęciu od razu kroimy i zostawiamy do wystygnięcia. Owsianki można przechowywać pare tygodni w blaszanych pojemnikach...o ile się komuś uda coś tam schować :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    mało skomplikowane, a jaki efekt :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    bami

    Wyglądają świetnie! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !