Sposób przygotowania

Jabłka i gruszki (twarde)po pokrojeniu musi ich być 3kg ,skręcić razem ze skórką przez maszynkę podlać 1 szklanka wody i na małym gazie gotować do 1,5 godz (gdyby była potrzeba podlać jeszcze wodą)gdy owoce nam się rozgotują dodać cukier i orzechy,dusić razem jeszcze kilka minut pod koniec dodać kakao , gorące przełożyć do słoików i odstawić do ostudzenia.
Jak ktoś lubi bardzo słodkie to może dodać więcej cukru .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Fajna propozycja!
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    ciekawy przepis!!:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    pomysłowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    super przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !