Sposób przygotowania

Orzechy laskowe zmiksować na drobną kostkę lub potłuc młotkiem do mięsa. Półtorej szklanki mleka zagotować z cukrem i masłem. Resztę mleka wymieszać z proszkiem budyniowym i dodać do gotującego się już mleka. Gdy budyń zacznie gęstnieć zdjąć z ognia, ciągle mieszając i dodać do niego orzechy laskowe. Przemieszać kilka razy i wlać do salaterek, udekorować. Smacznego.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Iwona44

    nie/lubię budyniu :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    marchewka

    mniam, wygląda zachęcająco
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ma-pl

    Ale bym teraz zjadła taki deserek
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    super
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    już wiem co zrobię na deser, tyle że z orzechami włoskimi
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    pyszny deserek,bardzo lubię budyń

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !