Sposób przygotowania

Mąkę, miód, margarynę, cukier, jajka, aromat i proszek wymieszać, wyrobić ciasto, gdyby było zbyt lepkie dosyp trochę więcej mąki przy ugniataniu (to zależy od wielkości jajek). Potem należy podzielić ciasto na 2 części i rozwałkować na prostokątne placki. Ułożyć w prostokątnych blachach wysmarowanych masłem i posypanych bułką. Piec placki ok. 25min. w temp. 200st. Celsjusza. Przestudzone ciasta przełożyć masą, wierzch polać polewą czekoladową.
Krem: Cukier utrzeć z margaryną. Dodać przestudzoną kaszę ugotowaną na mleku, zapach i ucierać aż masa będzie pulchna.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    uwielbiam ciasto miodowe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    mniam, pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !