Sposób przygotowania

Ananasy odsączyć. Na zimnym soku z ananasów (powinna być 1 szklanka) ubić śnieżkę. Na 200ml mleka ubić druga śnieżkę. Wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. gorącej wody. Doprawić sokiem z cytryny do smaku. Zimną żelatynę połączyć z pianką ananasową.
Poncz: Wymieszać wodę, sok z cytryny i cukier.
Połowę biszkoptu nasączyć (zostawić kilka łyżek na wierzch). Ananasa pokroić w kostkę (pół puszki) i ułożyć na biszkopcie. Następnie wyłożyć piankę ananasową (3/4 części) i wstawić do lodówki żeby troszkę stężała.
Każdą z galaretek rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Piankę z ananasem przykryć drugą połową biszkoptu, nasączyć i posmarować resztą (1/4 części pianki). Gdy galaretki zaczną tężeć wylać je na piankę ananasową.
Kostki czekolady wrzucić do małego foliowego woreczka, umieścić w garnuszku z gorącą wodą, podgrzewać aż do rozpuszczenia czekolady, odciąć mały rożek i polewać ciasto, tworząc esy-floresy;

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszne ciacho;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszne ciacho;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !