Sposób przygotowania

Cukinię( 4 kg pokrojonej,bez miąższu), ogórki i cebulę zasalamy i odstawiamy na 2 godz. Odcisnąć dodać pokrojoną paprykę.

Zalewa: ocet, cukier liść laurowy i ziele ang. gotować aż zacznie kipieć. Zalać sałatkę i chwilę podgotować, dodać koncentrat pomidorowy( 3 słoiczki po 70 g najlepiej z Pudliszek), sól i pieprz do smaku i jeszcze podgotować. Gorącą sałatkę przełożyć do słoiczków.
Sałatkę podawać do obiadu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    polecam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !