Sposób przygotowania

Nozki i golonki zalewamy woda i gotujemy.Solimy odrobine,wkladamy lisc laurowy i ziele.Dokladamy obrana marchewke i pietruszke.Wszystko gotujemy do miekkosci.Wyjmujemy mieso,a wywar przelewamy przez sito.Łączymy z żelatyna.Marchew i pietruszke drobno kroimy a mieso obieramy z kosci i kroimy na mniejsze kawalki.wszystko wkladamy do przecedzonego wywaru.Dodajemy jeszcze odrobine soli i pieprzu do smaku.Napelniamy mniejsze polmiski i odstawiamy do wystygniecia.A nastepnie wstawiamy do lodowki.
Dodaje jeszce po cwiartce jajka ugotowanego na twardo i galazce koperku dla dekoracji i aromatu.Ale to juz kwestia gustu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !