Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon miętowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięta pieprzowa 15 listków
wódka 50 ml
wino białe wytrawne 2 szkl
cukier 3 łyzki
woda gazowana 2 szkl
sok z cytryny 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon miętowy

Umyte liście drobno posiekać, zalać wódką i odstawić na 40 min. pod przykryciem. Przecedzić, zalać winem, dodać cukier i dokładnie wymieszać, aby cukier się rozpuścił. Doprawić sokiem z cytryny i wlać wodę mineralną. Przed podaniem schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 14.08.2012 12:22
musi super smakować
mirosława4 10.06.2012 18:18
smaczny
motomaniak 04.11.2011 08:49
pycha
barbara11561 01.11.2011 06:57
wpraszam się,na małe co nieco:)
Wacław 08.10.2011 20:49
mnie sie tez podoba !
ela16 16.09.2011 09:49
fajne...
Ewelina47 09.09.2011 19:13
podoba mi się ...
Wafelek2601 08.09.2011 10:17
super
m1monika 19.08.2011 13:58
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak