Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z solą i proszkiem do pieczenia i drobno siekamy z masłem.W wodzie rozpuszczamy cukier dodajemy oliwę mieszamy i łączymy z ciastem,zagniatamy kulę i schładzamy w lodówce przez pół godziny.Ciasto wałkujemy układamy na dnie i bokach natłuszczonej formy nakłuwamy widelcem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 10 min w 200 stopniach.Cebulę obieramy i kroimy w piórka i szklimy na oliwie,doprawiamy kminkiem,ziołami,solą i układamy na cieście,zalewamy śmietaną wymieszaną ze startym żółtym serem.Wstawiamy do piekarnika i pieczemy pół godziny.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !