Sposób przygotowania

Bakalie myjemy i zalewamy je mocną herbatą tak by były przykryte,dodajemy cienko okrojoną skórkę z cytryny,sok z cytryny i odstawiamy na noc,następnie odcedzamy rozkładamy bakalie do słoików i zalewamy syropem ugotowanym z połowy szklanki cukru i połowy szklanki wody i wymieszanym z rumem.Zakręcamy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    jakie maja przeznaczenie takie owoce i po jakim czasie mozna je juz jesc? uzywasz ich do deserow, ciast?
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    zapomnialam dodac, ze takie bakalie to super sprawa...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    są fajnym dodatkiem do ciast i deserów.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !