Sposób przygotowania

1. Mąkę mieszamy z solą, pieprzem i proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu rozkłócamy jajko i mieszamy najpierw z mlekiem a potem z mąką.
2. Cebule obieramy i kroimy w 2-mm plastry. Oddzielamy pojedyncze krążki. Każdy zanurzamy w cieście. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Smażymy krążki, aż ciasto się zezłoci. Następnie osaczamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypujemy odrobiną soli.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    moi bliscy lubia, ja nie- nie lubie cebuli
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    super taka cebulka,bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !