Sposób przygotowania

Piersi z kurczaczka należy starannie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręczniczkiem kuchennym i pokroić piersi w grubszą kostkę. Przyprawić je solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Odstawić do \"przegryzienia się\" na 15-20 minut. W większym garnku rozgrzać 2 łyżki masła, wrzuć następnie mięso i smażyć około 7 minut na złoty kolor. W tym czasie można umyć cukinie i je osuszyć. Niektórzy nie lubią cukinii ze skórką, dlatego można je z niej obrać, ale nie jest to konieczne. Cukinię pokroić w talarki i dodać ją do mięsa z łyżką masła. Smażymy razem około 5-7 min. Ziemniaki obrać, umyć pod bieżącą wodą i pokroić. Wrzucić do mięsa. Zalać litrem wody i gotować wszystko razem 30 min. Dodać serki topione i dokładnie wymieszać. Wrzucić następnie groszek. Doprawić solą, pieprzem, gałką i posypać przy podawaniu świeżymi ziołami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !