Sposób przygotowania

Margarynę (dobrze schłodzoną,twardą) posiekać nożem,wymieszać z przesianą mąką i jajkiem.Wlać piwo i zagnieść ciasto i na 2-3 godziny wstawić do lodówki.Następnie rozwałkować dość cienko i pokroić na kwadraty.Na środek każdego kwadratu położyć łyżeczkę marmolady lub gęstego dżemu.Kwadraty sklejać ze sobą dwoma rogami,by powstały rożki.Upiec na złoty kolor w temp.200 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Fajne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    popieram
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Klaudia007

    Ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Szkoda tylko, że brak zdjęcia...
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    ale smaczne, no wlasnie szkoda,ze zdjecia nie ma

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !