Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki piwne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 szkl
mąka 3 szkl
piwo 0,5 szkl
dżem owocowy pół słoika
cukier puder do posypania
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki piwne

Margarynę (dobrze schłodzoną,twardą) posiekać nożem,wymieszać z przesianą mąką i jajkiem.Wlać piwo i zagnieść ciasto i na 2-3 godziny wstawić do lodówki.Następnie rozwałkować dość cienko i pokroić na kwadraty.Na środek każdego kwadratu położyć łyżeczkę marmolady lub gęstego dżemu.Kwadraty sklejać ze sobą dwoma rogami,by powstały rożki.Upiec na złoty kolor w temp.200 stopni.Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 31.10.2010 10:09
ale smaczne, no wlasnie szkoda,ze zdjecia nie ma
elwal
elwal 10.07.2010 11:12
Szkoda tylko, że brak zdjęcia...
pawel007 10.07.2010 08:16
fajne
Klaudia007 09.07.2010 09:22
Ciekawe
Katarzyna/kate1980 28.06.2010 12:39
popieram
rosik93 28.06.2010 00:09
Fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak