Sposób przygotowania

Kabaczek umyć, obrać, przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć. Włożyć do wrzątku i chwilę obgotować (aż lekko zmięknie). Odłożyć do osączenia.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Dodać mięso. Smażyć aż zmieni kolor, następnie dodać sos worcestershire, sól, pieprz, sos pomidorowy i pastę gulaszową. Dosmażyć, aż do połączenia smaków.
Połówki kabaczka wypełnić farszem, posypać startym serem, podlać odrobiną wody i zapiekać w 180 st. C przez ok. 30 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    to coś dla mnie pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    to coś dla mnie pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    och, jak ja lubię zapiekane warzywa z mięskiem !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Pięknie wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej!
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    pyszny widok
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Bardzo lubię takie potrawy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !