Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi pieczone z kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

perś z kurczaka 3 szt
cebula 1/2 szt
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
olej do smażenia
kostka wołowa 2 szt
serek śmietankowy 20 dag
mąka 2,5 szkl
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi pieczone z kurczakiem

1. Cebulę i czosnek pokrój, włóż do garnka. Dodaj filety, masło i kostki wołowe, oprósz solą, wlej 5 szkl wody. Ugotuj. Mięso pokrój.
2. Odmierz 3 szkl wywaru, zagotuj. Wsyp mąkę, mieszając, gotuj. Ostudź. Dodaj 2 żółtka, połącz. Rozwałkuj, wytnij kółka. Na każdym ułóż mięso i kawałek serka, zlep brzegi. Pierogi panieruj w białku i bułce tartej. Usmaż na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.01.2014 12:43
fajny pomysł, na pewno smaczne
Krystyna32 06.07.2013 16:14
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak