Sposób przygotowania

Do garnka wlać ok. 2 l wody, włożyć wędzone żeberko i zagotować. Jeśli pojawi się szum to go zdjąć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić do garnka razem z zielem angielskim, liściem laurowym i pieprzem. Marchewkę, pietruszkę, seler obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej na grubszych oczkach, wrzucić do garnka, gotować ok 10 minut. W tym czasie obrać ziemniaki, pokroić w kostkę i również dodać do gotującej się zupy. Ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić ogórki i smażyć o, dodać do zupy.Gotować do miękkości warzyw.Doprawić pieprzem i solą.Zabielić śmietaną z mąką z odrobina zimnej wody. Dodać koperek.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !