Sposób przygotowania

Mleko wlać do garnuszka. Dolać do niego 0,5 szkl wody, wymieszać, dodać masło, sól, zagotować. Mieszając wsypywać powoli do garnuszka mąkę, trzymać na gazie ciągle mieszając. Kiedy ciasto zacznie już odstawać od garnka, zdjąć z gazu. Przełożyć ciasto do miski i przestudzić. Dodawać po 1 jajku, ucierać do całkowitego wymieszania się składników. Przygotować szprycę do ciasta. Do szprycy włożyć ciasto. W garnku rozgrzać tłuszcz. Wyciskać precelki na gorący tłuszcz i smażyć z każdej strony po 3 min. Wyjmować, kłaść na papierowym ręczniku by odsączyć tłuszcz. Gotowe precelki posypać cukrem pudrem, podawać z bitą śmietaną i owocami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Smaczne musza byc takie precelki:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    och te słodkości. niebo w gębie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    super przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    na pewna sa pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !