Sposób przygotowania

1. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć za pomocą ręcznika papierowego i pokroić w dość drobną kostkę. Pieczarki oczyścić i osuszyć, po czym zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ser żółty również zetrzeć na tarce. Grzyby, ser i połowę bułki tartej dodać do mięsa. Następnie wbić jajko, całość doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić.
2. Z przygotowanej masy mięsno-grzybowej wilgotnymi dłońmi formować podłużne kotleciki, lekko je spłaszczając. Obtoczyć w pozostałej bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim kotleciki ze wszystkich stron na lekko brązowy kolor.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne kotleciki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !