Sposób przygotowania

1. Na rozgrzanym oleju smażymy ok 2 min przeciśnięty czosnek i surową fasolkę szparagową.
2. Zdejmujemy fasolkę i podsmażymy mięso rozgniatając widelcem.
3. Dodajemy pokrojone w kostkę śliwki, odrobinę soli i pieprzu.
3. Do mięsa wrzucamy fasolkę, zalewamy rosołem z wody i kostki i dusimy do miękkości pod przykryciem, chyba że pod koniec zostaje za dużo płynu wtedy odkrywamy do wyparowania.
4. Ugotowany makaron mieszamy z fasolką.
5. Smaczne również w wersji z ryżem i imbirem (1 łyżeczka do pierwszego smażenia).
UWAGA! Fasolka musi być młoda, wtedy jest bez \"nitek\".

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    fasolki z makaronem jeszcze nie łączyłam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    w takim wydaniu fasolki nie jadłam.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    ciekawy pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    rewelacja muszę to wypróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !