Sposób przygotowania

Ciasto kruche szybko zagnieść, podzielić na 2 części, najlepiej na połowę. Jedną część schłodzić w lodówce przez około 2 godziny, drugą na 2 - 3 godziny włożyć do zamrażarki.
Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki i rozwałkować na blaszkę (moja miała wymiary 22 x 32 cm) wyłożoną uprzednio papierem do pieczenia. Nakłuć widelcem i podpiec przez 10 - 15 minut w temp.peraturze 180 stopni. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, posypać kilkoma łyżkami bułki tartej (wchłonie ona wodę z owoców). Wyłożyć gęsto owoce.
Białka ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać kisiel, ubić. Piankę wyłożyć na owoce.
Na to zetrzeć na tarce na grubych oczkach ciasto wyciągnięte z zamrażarki.
Piec około 40 minut.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Smacznego :)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale pyszny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    mniam :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    Nie jadłam jeszcze nigdy ciasta z czeresniami, może jednak warto by spróbowac latem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ślicznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    kitka

    muszę koniecznie spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Aż chce się zjeść monitor z tym zdjęciem :O
  • 0
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z czereśniami nigdy nie robiłam, super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !