Sposób przygotowania

Mięso umyć, odciąć ewentualne błony i włożyć do miski. Polać octem (łyżka), oliwą, wrzucić obrane i pokrojone w pióra cebule, kilka ziaren pieprzu i liście oraz posypać przyprawą. Całość dokładnie wymieszać (natrzeć mięso z obu stron). Przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Następnie włożyć wszystko (oprócz liści laurowych) do rękawa pieczeniowego i zapiec w 180stopniach(włożyć do 200 a po 10min zmniejszyć do 180). Po ok pół h pieczenia obrócić na drugą stronę (chyba,że piekarnik posiada termoobieg) i piec drugie tyle.
***
Jako,że mój piekarnik ostatnio szaleje nie wiedząc czemu, czas pieczenia może nieznacznie odbiegać;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Smakowicie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Smakowicie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Smakowicie wyglada
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    nie robiłam nigdy takiej; super:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !