Sposób przygotowania

Ciasto:
Margarynę rozpuścić z cukrem,wodą i kawą ,przestudzić .Do zimnej masy dodać 3 żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia ,ucierać do powstania pęcherzyków powietrza,na koniec dodać pianę z 6 jajek,delikatnie połączyć ,wylać do uszykowanej formy ,na ciasto układać łyżka porcję masy serowej .
Masa serowa:
Ser utrzeć z cukrem, dodać żółtka,stopioną margarynę i nadal ucierać na koniec dodać odrobinę proszku do pieczenia i budyń ,wymieszać .

Piec około 40 min w temp. 170-180st,po upieczeniu posmarować masą krówkową i posypać krokantem orzechowym lub tylko posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    musi być przepyszny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Lubimy, lubimy:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    i pyszny i aromatyczny.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !