Sposób przygotowania

Ściąć wierzch bułki. Ze środka wydrążyć miąższ. pieczarki umyć, obrać, pokroić w dość grube plastry, odparować na patelni, dodać masło i delikatnie podpiec. Oprószyć solą i pieprzem . Do rozprowadzonej mąki ze śmietaną dodać drobno pokrojoną cebulę, wbić jajka, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Wylać na gorące pieczarki. Chwilę zapiec na patelni. Nakładać farsz do bułeczek, posypać żółtym serem. Ułożyć na blasze i zapiekać 20 minut. Czapeczki podpiekamy krótko. Zapieczone bułki polewamy ketchupem i nakładamy czapeczki. Podajemy na ciepło. Można dodać ogórki konserwowe.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo lubie \'zapiekanki\' pod kazda postacia:) jak chrupie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    lubię takie zapiekanki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !