Sposób przygotowania

Białka ubijamy ze szczyptą soli, 1,5 łyżki cukru oraz cukrem waniliowym. Gdy piana będzie sztywna, naczynie z pianą wstawiamy do garnka z gorącą wodą i dalej ubijamy / ok. 20 min/ na parze dodając resztę cukru. Zdejmujemy z ognia i ubijamy aż całość wystygnie. Masę przekładamy do szprycy i wyciskamy na blaszkę ozdobne kleksy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 120 stopni C i pieczemy ok. 75 min. Zostawiamy w piekarniku do ostygnięcia. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Na każdą wystudzoną bezę wykładamy po porcji bitej śmietany, ozdabiamy kawałkami truskawek i posypką czekoladową.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    zapowiadają się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !