Sposób przygotowania

Składniki na spód - 85 g masła o temperaturze pokojowej, 80 g cukru pudru, 3 łyżki kakao, pół łyżeczki proszku do pieczenia, odrobina soli i cynamonu, żółtko, cukier wanilinowy, szklanka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej. Wszystkie te składniki utrzeć ze sobą dokładnie. Wyłożyć formę na tartę, równo rozłożyć dociskając do dna, nie ma potrzeby wykładać boków, nie trzeba, także obciążać ciasta podczas pieczenia. Piec w 180°C, przez 20 minut. Rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę z dwoma łyżkami masła czekoladą, wylać na ciasto i posypać grubo posiekanymi bakaliami. Bakalie dobieramy według uznania.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    musi być boska
  • 1
    original
    Opublikowano

    anula250

    Pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    wspaniałe ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    mmm... chętnie bym zjadła kawałeczek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    ale pyszności
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    wspaniała tarta
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Chętnie bym spróbowała kawałeczek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię takie smaki
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    rewelacja ;)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    rewelacja;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !