Sposób przygotowania

Kurki obrać i bardzo dokładnie umyć. Większe pokroić po długości na kilka części. Na patelni rozpuścić masło, dodać grzyby. Dusić pod przykryciem przez około 15 min, raz na jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać sól i pieprz. Zdjąć z ognia, lekko
wystudzić, dodać śmietanę. Całość zagotować wraz z posiekanym koperkiem.
Podawać jako osobne danie z chlebem lub jako dodatek do mięsa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    apetyczne danko:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    przejs

    oj zjadłbym takie na kolację!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    na pewno pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    ale mam ochotę na takie danie... :) ale gdzie ja teraz znajdę świeże kurki.....;(
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    moje ulubione
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    ładny talerz
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !