Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać po jednym jajku i dalej miksować. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Dokładnie wymieszać i dodać roztopioną czekoladę oraz mleko. Dodać wiśnie i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do małej formy keksowej lub babkowej i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 40 minut, do suchego patyczka. Po upieczeniu, jeszcze gorące ciasto posypać startą białą czekoladą lub wystygnięte posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szyba

    smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <p><span style=\"color: #0000ff; font-size: 10pt;\"><strong><span style=\"font-family: Courier New,Courier,monospaced;\">extra</span></strong></span></p>
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    mniammmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    coś, co lubię najbardziej.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !