Sposób przygotowania

Żeberka potnij na porcje, natrzyj solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Cebulki pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory w ćwiartki, a paprykę w grubą kostkę.
Pokrojonego bakłażana oprósz solą, wyłóż na durszlak i odstaw na 30 min. (aż puści sok).
Do brytfanki wlej trochę oliwy i szybko na niej przesmaż przygotowane warzywa, przez cały czas mieszając.
Na jarzynce poukładaj żeberka, dołóż główki czosnku w całości. Piecz w piekarniku w temp. 180 stopni ok. 40 min.
Podawaj w brytfance. Upieczone główki czosnku rozetnij i smaruj nim pieczywo.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !