Sposób przygotowania

Z mąki, palmy, 3 łyżek cukru, proszku do pieczenia i żółtek zagnieść ciasto. 2/3 ciasta rozłożyć na wysmarowaną blachę, resztę włożyć do zamrażalnika. Rabarbar oczyścić, pokroić na małe kawałki, wymieszać z 1 szklanką cukru, bułką tartą i cynamonem, rozłożyć na ciasto. Białka ubić, dodawać do nich stopniowo resztę cukru i ubijać, aż cukier się rozpuści. Pianę rozłożyć na rabarbar. Na wierzch zetrzeć na tarce ciasto z zamrażalnika. Piec ok.1 godzinę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    uwielbiam ciasta z rabarbarem a to zapowiada się wspaniale i jak apetycznie wygląda!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    mi się w tym roku nie udało jak piekłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    wygląda bardzo zachęcająco
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda przepysznie
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo smakowite ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !