Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko z dodatkiem tłuszczu .Bryndze utrzeć z jajkami, śmietaną, posiekanym szczypiorkiem i przyprawami. Naczynie do zapiekania posmarować tłuszczem. Przestudzony ryż i bryndzę przekładać w naczyniu warstwami lub razem wymieszać. Potrawę zapiec w piekarniku. Przed podaniem polać stopionym masłem lub sosem śmietanowym

Komentarze

  • 3
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    KOREKTA DO PRZEPISU * 25 dkg. ryżu, * 2 szklanki wody, * 3,5 dkg. tłuszczu, * 30 dkg. bryndzy, * 2 jajka, * szczypiorek, * 10 dkg. śmietany, * 1 dkg. bułki tartej, * cukier, * pieprz i sól.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    takiej zapiekanki nie jadłam a bryndze lubię,tylko bardzo rzadko mam okazję ją jeść:(
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Interesujący przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !