Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić, stopniowo dodawać do nich cukier. Cały czas ubijając, dodawać po 1 żółtku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodawać po trochu do jajek i bardzo delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wysmarowanej formy. Piec ok. 20 minut. Ostudzić. Ugotować budyń na mleku wg przepisu na opakowaniu, ostudzić. Palmę ukręcić z cukrem pudrem, dodawać do niej zimny budyń po 1 łyżce cały czas ucierając. Krem podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i wymieszać. Ciasto przekroić na pół. Jedną część nasączyć sokiem z jednej cytryny wymieszanym z 1/2 szklanki wody i 4 łyżkami cukru. Na ciasto rozłożyć dżem, na to krem z kakao. Przykryć drugą częścią ciasta i znowu nasączyć. Ciasto posmarować białym kremem. Na wierzch zetrzeć czekoladę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    przepyszne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Ależ nabrałam na niego ochotę...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super ciacho
  • 0
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Bardzo smakowite ciasto.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !