Sposób przygotowania

przepis NA 2 BLACHY. Drożdże rozpuścić w szklance wody.resztę składników wymieszać z drożdżami i wodą zagnieść i odczekać aż ciasto urośnie. rozdzielić na 2 blachy.wysmarować koncentratem .


Obrane pieczarki i boczniaki należy pokroić w kawałki. Poddusić na woku czy patelni przez 7 minut, następnie dodając do nich pokrojoną w kostkę kiełbasę, szynkę oraz mielonkę. Wszystko przyprawić np solą, pieprzem, papryką.

Ogórki kiszone oraz paprykę konserwową należy pokroić w kostkę i dodać około 3 minut przed końcem smażenia na patelni do pozostałych składników.

następnie wyłożyć na blachę i posypać startym serem lub tak jak a zrobiłam pokrojonym w mniejsze plasterki.

Nastawić piekarnik i piec w temperaturze około 200 stopni przez 15 minut.

Można podawać z ketchupem czy sosem czosnkowym.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    i dużo seraaa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pizza pyszna i kolorowa
  • 0
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    junox

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    robię podobną tylko bez koncentratu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha !
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wygl?da smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mic

    apetyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !