Sposób przygotowania

Wszystkie herbatniki bardzo drobno pokruszyć, można to zrobić np. za pomocą wałka. Masło rozpuścić. Wymieszać masło z herbatnikami i powstałą masą wyłożyć naczynie do pieczenia tarty. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
Budyń przygotować wg wskazówek na opakowaniu zamiast białego cukru, dodając brązowy.
Gotowy, ciepły budyń rozsmarować na upieczonym i przestudzonym spodzie. Na budyniu układać umyte truskawki pozbawione szypułek.
Galaretkę zrobić wg wskazówek na opakowaniu, zmniejszając jednak ilość wody o połowę.
Ostudzoną galaretką zalać truskawki.
Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Smakowicie wygląda. Poproszę kawałek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    dla mnie też, tylko poproszę dużżżyyyy ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !