Sposób przygotowania

Liście z kapusty umyć, włożyć do gorącego bulionu warzywnego z kostki i gotować około 2 minuty. Następnie osączyć na sitku, ale wywar pozostawić. Liście osuszyć a ostrym nożem wykroić grube nerwy. Fasole oczyścić i lekko obgotować. Możemy też użyć gotowej fasolki z puszki. Cebule obrać i posiekać w kostkę drobną oraz paprykę oczyścić z pestek i pokroić również w drobną kostkę po czym dodać je do mięsa. Dołożyć musztardę, jako surowe oraz sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszać. Na liściach kapusty ułożyć farsz mięsny oraz fasolkę a następnie całość zwinąć jak roladę. Można lekko związać nicią i zawinąć w folię aluminiową. Ułożyć w garnku, zalać pozostałym wcześniej bulionem z gotowanej kapusty i dusić pod przykryciem około 20 minut. Przed podaniem można pokroić w plastry na szerokość około 2 cm.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !