Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 1 sztuka
ocet winny 3 lyżki
olej roślinny 3 łyżki
rodzynki 3 łyżek
sól do smaku
kapusta czerwona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka na słodko

Kapustę dość dobrze poszatkować, posolić i odstawić na pół godziny. Kiedy już zmięknie odcisnąć i przełożyć do salaterki. Ocet połączyć z olejem a następnie dodać dokładnie umyte i osuszone rodzynki. Gruszkę umyć i obrać a dalej wyciąć gniazdo nasienne, drobno posiekać i włożyć do zalewy z rodzynkami. Kapustę przyprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Na wierzch wyłożyć zalewę z rodzynkami i kawałkami kruszki. wymieszać i schłodzić przez około 20 min przed podaniem w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 22.08.2011 08:34
pycha
dorotka0000025 02.08.2011 13:19
super ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak