Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąc na pół.
Przygotowac budyń. Przestudzić. Masło utrzeć na puch. Dodawać po łyzce budyniu cały czas miksując. Przełożyc biszkopty.
Cukier wsypac do rondla i podgrzac gdy się rozpuści dodac śmietanę i energicznie wymieszać. Lekko przestudzić i polac na biszkopt. Posypac pokrojonymi orzechami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    to coś dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    emilia11

    proste a smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    niebo w gębie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !