Sposób przygotowania

Całe jaja ubijamy na puszystą masę z cukrem. Mąkę mieszamy z budyniem (budyń bez cukru) i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia. Dodajemy na przemian z olejem do masy jajecznej. Na koniec dodajemy aromat zapachowy i pokrojone w kostkę jabłka. Wymieszać. Wyłożyć ciasto na średnią blaszkę lub tortownicę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni około 55 minut.
Rada - jabłka można zastąpić niemalże wszystkimi dowolnymi owocami. Mnie bardzo smakuje jeszcze to ciasto z jagodami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszności;)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo lubię tego typu ciasta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    musi być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się smakowicie
  • 2
    original
    Opublikowano

    aisza1

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    W tym roku owoce obrodziły,dużo ciast z owocami się piekło:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ciasta z owocami zawsze dobrze się sprawdzają

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !