Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Cebulkę kroimy w kostkę, a czosnek przeciskamy przez prasę. Cebulę i czosnek podsmażamy na patelni na odrobinie oliwy z oliwek do zeszklenia. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy wszystko, często mieszając. Dodajemy pomidory z puszki i opcjonalnie odrobinę koncentratu pomidorowego. Przyprawiamy do smaku według uznania i dusimy ok kwadransa. Polecam dodać oprócz tradycyjnie soli i pieprzu także oregano i bazylię. Pod sam koniec gotowania można dodać trochę sera żółtego.
Rada - gdy lubimy ser żółty i nie liczymy kalorii, polecam wyłożyć na talerz ciepły makaron, położyć trochę sera i dopiero wylać sos. Na wierzch można także położyć sos i posypać ziołami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    genialne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo apetycznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    też takie robie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    pycha
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    to lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    jedno z moich ulubionych dań

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !