Sposób przygotowania

Warzywa myjemy. Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne, pomidory kroimy w ćwiartki a kapustę siekamy. Cukinię kroimy plastry (gdy plastry są duże lepiej jest je jeszcze przekroić na pół) i wszystkie warzywa układamy na patelni grillowej. Podsmażamy 5-7 minut bez tłuszczu a następnie odwracamy na drugą stronę i posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do grillowanych warzyw. Smażymy kolejne 5-7 minut. Po usmażeniu warzywa przekładamy do naczynia i przykrywamy by nie ostygły. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy na dwa plastry i układamy na patelni grillowej. Smażymy około 5 minut z jednej strony i 5 minut z drugiej. Jeżeli ktoś ma większą patelnię lub mniejsze proporcje nie ma żadnych przeszkód w tym, by usmażyć warzywa i mięso razem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !