Sposób przygotowania

Kiełbasę zwyczajną, cebulkę, paprykę konserwową należy pokroić w plasterki.
Boczek także należy pokroić w kawałki. Grubość kawałków zależy indywidualnie od danej osoby ( im grubsze kawałki tym dłużnej się pieką).
Poszczególne produkty należy kolejno nadziewać na patyczki do szaszłyków ( naprzemiennie) np. Plasterek kiełbasy- cebula- boczek- papryka - kiełbasa itd.
Gotowe szaszłyki należy posypać obficie przyprawą (ja stosuję do kebaba).
Położyć do grilla i odczekać aż będą gotowe( mięso będzie upieczone, cebulka przypieczona, kiełbaska ciepła itp).

JA przyjęłam takie proporcje, ale oczywiście można inne, w zależności jak kto lubi.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    zjadło by się
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    narobiłaś mi smaka tymi szaszłyczkami...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    jakie bogate te szaszłyki. Wypchane aż po brzegi :o)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    o widzę że ktoś już podkrada szaszłyczka :o)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    uwielbiam szaszłyki
  • 4
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    jeszcze troszkę i zaczniemy sezon grollowy:)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    już nie mogę się doczekać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Pycha
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    lubię
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !