Sposób przygotowania

Kominki należy opłukać, obciąć końcówki ( korzeń). Wrzucić do garnka ( taki aby wszystkie grzyby się zmieściły). Następnie należy je zalać wodą, tak aby zostały pokryte w pełni wodą. Dodać sól. Gotować około 40 minut na średnim ogniu. Następnie odcedzić za pomocą durszlaka i dodatkowo przyciskać np. łyżką czy widelcem aby były jak najmocniej odsączone z wody.

W takiej postaci można je podawać do obiadu np. do udka z ziemniakami. Doskonale zastępują surówkę i są przepyszne.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    dla mnie to coś nowego i ciekawego
  • 6
    original
    Opublikowano

    dianix

    serdecznie polecam, na prawde:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    to są grzyby? nie widziałam jeszcze takich
  • 7
    original
    Opublikowano

    dianix

    tak, bardzo smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    musi być smaczne, ale ja się niestety nie znam na grzybach
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    musi być smaczne, ale ja się niestety nie znam na grzybach
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    musi być smaczne, ale ja się niestety nie znam na grzybach
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    Wow
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    ciekawe, nigdy ich nie jadłam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    swietne grzbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !