Sposób przygotowania

Ciasto: Margarynę rozpuscic w kąpieli wodnej i ostudzić. Do przesianej mąki pszennej dodać szczypte soli, proszek, cukier. Dodac jajka, śmietanę, ostudzoną margarynę, zmiskowac. Ciasto wylożyc na blaszke wylozaną papierem do pieczenia i wstawic do piekarnika na 200st do upieczenia sie na złoto ok. 20 minut. Ostudzić. Przekroic ciasto na dwa placki. Jeden placek bedzie stanowic spod bajaderki a drugi wejdzie w sklad masy. Drugi placek ostudzić.

Masa: Ciepły placek drobno pokruszyć. W rondelku w kapeili wodnej rozpuscic margaryne, dodac kakao i cukier oraz mleko. Rozkruszone ciasto dodac do masy, dodac bakalie, dzem, aromat lub alkohol i wyrobić na jednolitą masę.Gotową mase wylożyć na upieczony spod. Poalac poewa czekoladowa gotowa albo rozpuscic gorzka czekolade i polac nia ciasto. Posypac kokosem i migdałami. Wstawic do lodowki zeby masy zastygły.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Lubie to ciacho, jest pyszne.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    to fakt, jest pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam proste potrawy, są najsmaczniejsze
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !