Sposób przygotowania

1. Masło stopić. Ciastka pokruszyć i wymieszać z masłem. Masą wylepić spód tortownicy (26cm). Wstawić do lodówki na ok 30 min.
2. W tym czasie żelatynę namoczyć w kilku łyżkach zimnej wody. Śmietanę ubić na sztywno. Twaróg wymieszać z jogurtem, likierem miętowym oraz cukrem i cukrem waniliowym. Spęczniałą żelatynę rozpuścić, dodać do niej sok z cytryny i połączyć z masą serową. Wymieszać z bitą śmietaną i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki na 4 godz.
3. Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. Winogrona ułożyć na wierzchu ciasta. Zalać galaretką. Wstawić do lodówki na 4 godz do stężenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    jeszcze takiego nie jadłam :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !